Silver Tip Taugrime med Tøyler

359565
Legg i handlekurven
  • Beskrivelse

Håndlagde «taugrimer» fra USA. Grimen er laget i en del, uten spenner og beslag. Den egner seg meget godt til longering / bakke-arbeid. Grimen er i størrelse Medium (passer fra cob og opp til stor full). 8 fot (240 cm) Split Reins i kraftige dobbeltkjernetau med riktig tyngde. Lærflapper i enden.

Ferdig knyttet slik at den er klar til bruk som hodelag.

Tøyler kan knyttes opp og brukes som Leadrope. (man kan også benytte grimen med et annet Lead Rope)

Farge: Svart grime med svart mecate (tøyler)

Det er viktig å venne hesten til nytt utstyr. Ikke alle hester kan bruke dette som hodelag. Dette utstyret er ikke beregnet som en erstatning for hodelag og bitt, men som et alternativ ved ridning på bane eller annet lukket område.

En Taugrime er en treningsgrime og anbefales kun å brukes under oppsyn. Egner seg ikke til å bruke på beite eller andre steder der hesten er uten oppsyn da denne grimen ikke ryker om hesten skulle henge seg fast eller lignende. Egner seg ikke til bruk under transport. Husk å bruke anbefalt "knute" når du setter på grimen. Anbefalt  knute er den knuten som grimen har når du mottar den (du kan også se på bilde av grimen på vår nettside).

For en riktig passform, juster grimen slik at tauet fra knuten går under eller bak kjevebenet, ikke utenfor kjevebenet. For riktig feste av grimen tre enden av nakkestykke gjennom løkken fra baksiden . Før deretter enden av nakkestykke  rundt løkken til høyre side og tre deretter mellom løkke og nakkestykke. Stram deretter godt. ( Se også tegningen på bilde)