Parelli Saddles

Informasjon om Pat Parelli saler, og Equiflex

 

Pat og Linda Parelli

 

Pat Parelli er en av verdens fremste Natural Horse-Man-Ship trenere.

Linda og Pat Parelli er verdenskjente for å omgjøre "vanskelige" hester, og for å lære tusenvis av elever hvordan de skal løse adferdsproblemer og utvikle seg selv og hesten. Deres påvirkning av hesteindustrien er omfattende, og dette førte med seg en helt ny sektor innen trening av hest, nemlig Natural-Horse-Man-Ship.

 "Your Horse is the only one who can tell you when your saddle is right!"


Pat Parelli har etter flere år testing, valgt Equiflex bommen i sine saler. Og som han selv sier. "I love this saddle, and so do my horses!  

Pat og Linda har i mange år vært involvert i utvikling og testing av saler for deres program. De var interessert i en fleksibel bom i sine saler, men kunne ikke finne noen som holdt deres krav. Blant deres ankepunkter var bla. Bommer som ikke var sterke nok til å holde nagler og skruer. Bommer som var for fleksible og derfor ikke kunne fordele vekten av rytteren på et stort område, men skapte trykkpunkter mot hestens rygg.  I 2005 begynte de sitt sammarbeid med Continental/Pullman Saddlery  og Eddie Steel fra Steel Saddletree LLC. Siden 2007 har Parelli salene blitt laget med den unike Equiflex bommen. Denne bommen gir maksimal frihet for skulderbladene, samtidig som den gir hesten mulighet til å utvikle en fleksibel ryggmuskulatur som fungerer optimalt i alle gangarter. Rytteren føler nær kontakt med hesten og er sikret et ballansert sete og meget god vektfordeling.

Resultatet har blitt overveldende positivt mottatt av alle profesjonelle, elever og hester som har vært med på dette prosjektet.

 

Parelli Natural Horse-Man-Ship er for deg som søker å oppleve hva en naturlig tilnærming og innlæring har å tilby hester og mennesker. Et system for de som ønsker sikkerhet, glede og muligheten til å utvikle seg selv og hesten på en naturlig måte.

Han har skrevet bøker, laget filmer, og holdt kurser i store deler av verden. Han har utviklet et system slik at alle kan lære en mer naturlig håndtering av hester.

Parelli Natural Horse-Man-Ship har idag avdelinger i USA (Colorado og Florida) samt Australia og England. I tillegg har man utdannet instruktører i mange land.