Equiflex

Les om våre unike Equiflex saler

Bøyingen og fleksibiliteten i bæreflatene (Bars’en)
tilpasser seg den spesifikke rygganatomien til hesten.
 
Bæreflatene (Bars`en) dreier i lengderetning, noe som er veldig viktig for å
gi god bevegelsesfrihet
 

Equiflex gir god skulder og hoftefrihet og gir derfor også bedre
bevegelsesfrihet for skuldrer og hofter. 

Som på tradisjonelle bommer er gaffel og cantle (seterygg) på Equiflex laget som et ordinært tre, (overtrukket med Prohide). Dette gir den nødvendige stabile vinklingen og den konstante avstanden mellom bærebladene ("Bars’en"). Som verdens første, former Equiflex bommen seg etter hesten og gir denne maksimal komfort og bevegelsesfrihet.

 

Se og les mer om de forskjellige Equiflex salene

 

Her følger et utvalg av hva veterinær og toppryttere i ulike grener har å si om Equiflex bommen.

 
"Samarbeidet med Rodeo / Continental-Pullman Saddlery er det beste som har hendt mitt program. Salene passer mine treningshester meget bra og Equiflex- bommen gjør det mulig for meg å sitte bedre i øvelser som sliding-stop og spinn. Alle ryttere jeg gir salen til for å prøve, føler forskjellen og kjenner hvordan den hjelper deres ridning til å bli bedre. For meg selv ser jeg forskjellen på en meget positiv måte, og mine hester presterer bedre etter at jeg har begynt å ri i mine Pullman og Continental saler med Equiflex bom.” 

 

Rick LeMay er en ledende person innen Reiningsporten i Skandinavia og både konkurrerer og dømmer konkurranser i Europa forøvrig. Han er også kjent for sine kurs i Skandinavia. I tillegg er han godkjent dommer for AQHA, NRHA, APHA, ApHC, NSBA og WRAS.

 

 "Working with Rodeo / Continental & Pullman saddlery has been the best thing that ever happened to my program.

The saddles fit my training horses very well and the equiflex tree enables me to sit better during the stops and spins. Every rider that I give the saddle to try, feels the difference and comments on the improvement in their riding.

For myself I see the difference in a very positive way, my horses score higher since I have been riding in my Pullman and Continental saddles."
Rick LeMay

Rick LeMay is a leading force on the Scandinavian Reining scene and a approved judge with: AQHA, NRHA, FEI, APHA, ApHC, NSBA and WRAS.

 

 Western Pferde Journal Test. Utgave 3/2001 Continental Equiflex ”Best I Test”

Da de fleksible western salbommene er blitt meget etterspurt, ønsket det velrenomerte magasinet Western Pferde Journal å gjennomføre en grundig test av de mest brukte merkene.  I den praktiske delen ble 10 anerkjente trenere fra forskjellige ridegrener spurt om å utførte en praktisk test hvor de skulle besvare spørsmål vedrørende komfort for hest og rytter, kvalitet, passform, pris og utvalg. Continental Equiflex var testens klare vinner og slo konkurrentene i alle disipliner. 

 

Av 500 mulige poeng fikk Continental Equiflex  405 poeng. Andreplassen i testen fikk til sammenligning 280 poeng. 

Testrytterne poengterte særlig den gode komforten og den nære kontakten med hesten, samtidig som de også var meget fornøyd med kvalitet, pris og de gode garantibetingelsene (10 år totalgaranti på sal og bom). 

Parallelt med test-rytterne gjennomførte også 2 anerkjente veterinærer med spesialutdannelse innen fagfeltet hestens skjellet/muskulatur en vurdering av sadlenes innvirkning på hesten fra et medisinsk synspunkt. I denne helsemessige delen ble resultatet det samme; Equiflex fikk best resultat. Her ble det spesielt poengtert den nære kontakten og den nøyaktige tilpassningen til hesten, samt de optimale bæreflatene som er meget viktig for komfort og utvikling.
”Overbevisende og bemerkelsesverdig bra” var uttalelser fra veterinær spesialistene.

 

 Dr. Detlef Rittmann, Veterinær

”Den nyutviklede Equiflex bommen betyr bedre bevegelsesfrihet for hesten. Fordelene ligger spesielt i områdene rundt og bak skulderbladene. De fleksible bærebladene reagerer på varme og gir mulighet for bedre bevegelsemekanisme i skulderområde. Den gir også hesten mulighet til å bevege seg mer uhindret i f.eks. voltearbeid. Equiflex kan også til en viss grad følge endringer i hestens muskulatur. Alt dette betyr en lovende utvikling for fremtiden.”
Dr. Detlef Rittmann

 

 

 Profesjonell rytter og trener, Volker Schmitt sier følgende om Equiflex salbommene.

Etter å ha testet Equiflex grundig på flere hester, kan man si at man får en betydelig bedre kontakt med hesten enn man får når man bruker en tradisjonell fast salbom. Ved ridning på sirkler og krappe svinger er hesten mer fri i skulderbevegelsen, da sadlens bæreflatene tilpasser seg hestens rygg. Også i sakte og øket galopp er dette tydelig merkbart. Equiflex gir et meget godt inntrykk, og jeg har ikke merket noen ulemper”.
Volker Schmitt NRHA Bronce Trophy Winner 2003

 

Test av equiflex sadler utført av Gunter Wamse og Barbara  Kohmanns

Med Equiflex sadlen fra Sydamerika til Mexico

På vårt 20.000 km. (2000 mil) lange ritt fra Argentina til Mexico brukte vi våre Equiflex sadler. Våre 2 Equiflex sadler var daglig i bruk i gjennomsnittlig 6 timer på våre fem hester. I løpet av turen endret hestene muskelmasse og form, og vi var hele tiden trygge på at Equiflex salen formet seg til hestene hver dag og kan for oss og våre hester ikke tenke oss en bedre sal. Våre hester hadde på hele turen ingen problemer med vonde rygger eller trykkskader, og også for oss var sadlene meget komfortable.

Uansett hva Equiflex sadlene var igjennom av tropiske stormer, regnvær, sol, sand, snø varme og kulde var de like komfortable for både hester og ryttere. Vi ønsker å takke Continental Saddlery for tillitten og det gode samarbeidet.
Gunter Wamse og Barbara Kohmanns

 

Test av Equiflex Distansesadel, sportsversjonen - utført av den tyske mesteren i distanse 2003, Stefan Zöller.
”Under en 2-års testperiode med Equiflex distansesadlen brukt på forskjellige hester og ved forskjellige distanser, hvor man rir 40 – 160 km per dag, samt på ritt opptil 200 km over flere dager må man si at å bruke Equiflex distansesadel på sin hest gir en meget god følelse. Kontakten med hestens rygg er meget god, og i vendinger og krevende ridning merker man at hestens bevegelser ikke hindres av sadlen. Den lave vekten på Endurance sportversjonen og konstruksjonen hvor man fester salunderlaget direkte til salbommen, har vist seg å være en stor fordel. Riktig tilpasset er Equiflex sadlen det beste valget!”
Stefan Zöller, Tysk mester i Distanseridning 2003  

 

 

 

Testresultat fra NHT (Natural Horsemanship Team) v / Reinhard Mantler og André Stockinger.
”Equiflex sadlene har vært testet i 1 år og har vært brukt ca 1000 timer. Konklusjonen er at ingen sadel har gitt meg og mine hester så god komfort. Equiflex gir nær kontakt med hesten og har meget god passform.
Ønsker å gratulere Continental og Pullman for å bringe en ny teknikk ut på sal markedet”.
Reinhard Mantler og André Stockinger. NHT Team

 

 

 Testrytter Iris Muhm, Profesjonell Orienteringsrytter (TREC) i verdensklasse.

”Etter å ha testet Equiflex i 4 år og i utallige konkurranseritt, både nasjonalt og internasjonalt, kan jeg for min egen del si at denne sadlen er bemerkelsesverdig tilpassningsdyktig til endringer i hestens muskelapparat. Sadlen er meget komfortabel for hest og rytter, både til konkurranse og tur-ridning. Dette betyr at alle ryttere og hester vil ha fordel av Equiflexbommens egenskaper. Dette er et produkt med meget høy nytteverdi!”
Iris Muhm, Leder av ”Relax on Horseback”

 

Våre Equiflex saler finner du her:  
Equiflex Westernsaler