Rodeo Hesteutstyr AS jobber for å belaste miljøet minst mulig

Miljø

Rodeo Hesteutstyr jobber aktivt for å belaste miljøet minst mulig.

Som rytter og heste-eier er man gjerne ute i skog og mark, og en aktiv bruker av vårt sårbare miljø.
Miljøvern er et omfattende tema, og mange føler at de ikke kan eller vet hvordan de skal bidra. En og en kan man gjøre noe, og hvis alle gjør litt, blir det resultater av det bare man er mange nok. 

Hva gjør Rodeo Hesteutstyr:

Kildesortering:
Alt avfall blir kildesortert og spesial-avfall blir levert til miljøstasjon.

Gjenbruk:
Vi bruker alltid esker osv. flere ganger og henter gjerne esker og embalasje fra firmaer i nærmiljøet, istedefor at det blir kastet.

Energi:
Rodeo Hesteutstyr har senket temperaturen i butikken og på vårt kontor, for å bruke mindre energi. Videre blir alt lys og alt datautstyr slått av om natten og når det ikke er i bruk.

Transport:
Frakten av våre westernsaler fra salmakeriet til Rodeo er nå klimanøytral.

Når vi sender ut varer til våre kunder, sender vi med Klima nøytrale pakker (Posten / Bring).

 

Vår firmabil er konvertert over til Gassdrift, og dette gir betydelig mindre utslipp en ved bruk av Bensin / Diesel.

 

Lærvarer:
Våre Equiflex saler lages med naturgarvet lær. Dette er en dyrere og mer tidkrevende garveprosess. Fordelene med denne type garving er betydelig bedre kvalietet og slitestyrke på læret, samtidig som det er en mer miljøvennlig måte å garve lær på.

Hva kan du gjøre!

Bruk og kast:
Mange av varene man kjøper idag produseres i Kina og andre land som slipper ut betydelige mengder miljøskadelige stoffer. Vårt forbruksmønster (bruk og kast) bidrar til en stor grad til disse utslippene.
Som forbruker kan man vurdere å kjøpe bedre kvalitet og derved produkter med lengre holdbarhet.

Sett krav:
Sett krav til at det du kjøper skal være mest mulig miljøvennlig, og ikke vær redd for å stille kritiske spørsmål.

Transport:
Kanskje kan man sykle istedefor å kjøre bil til og fra stallen. Er man avhengig av å kjøre bil, så kan kanskje flere kjøre sammen!
Reiser man mye med hest så er det en god ide å reise sammen, og husk å sjekke luft-trykket i dekkene på både bil og henger. (dette kan spare deg for høyere forbruk av drivstoff)

Dette er bare noen forslag på hva hver enkelt av oss kan gjøre, og husk at det er de små tingene som tilsammen gir de store resultatene.

Send oss gjerne en mail til rodeohesteutstyr@outlook.com om hva du gjør for miljøet, eller om du har gode forslag som også andre kan ha nytte av å vite om.